כשאנחנו לוקחים משכנתא עלינו לקחת בחשבון שיהיו עלויות נוספות למשכנתא. אם אנחנו על גבול אחוזי המימון לדירה ראשונה למשל(75%), נהיה חייבים להשיג את ההפרש הנדרש על מנת לעמוד בכל התשלומים סביב המשכנתא.
הכנתי לכם רשימה של כל הדברים שתצטרכו לקחת בחשבון כשאתם לוקחים משכנתא:
- עמלת פתיחת תיק – זוהי עמלה שלוקח הבנק על פתיחת תיק משכנתא, עמלה זו היא 0.25% מסכום המשכנתא הנלקח, לדוגמא לקחנו מיליון ₪ משכנתא נצטרך לשלם 2,500 ₪ עמלה על פתיחת תיק. ראוי לציין שזה ניתן למיקוח מול הבנק ואפשר לשלם פחות (או לא לשלם בכלל במקרים מסוימים).
- שמאות – הבנק שולח שמאי מטעמו במטרה להעריך את שווי הנכס, עלות שמאי של הבנק היא סביב 750 ₪. ניתן לבצע שמאות מוקדמת עם שמאי מטעמכם שעובד גם עם הבנק, עלות שמאות פרטית היא סביב 2,000 ₪, אז לא בטוח שזה כדאי.
- תשריט בית משותף – יש להנפיק כחלק מתהליך השמאות בעלות של 33 ₪.
- רישום הערת אזהרה בטאבו – עלינו לרשום את הבנק בנסח הטאבו, זה יעלה 159 ₪.
- הוצאת נסח טאבו לאחר רישום – יש להוכיח לבנק שיש לו הערת אזהרה על הנכס, לכן נצטרך להוציא נסח טאבו לאחר הרישום בעלות של 59 ₪.
- אישור עירייה – יש להוציא מהעירייה אישור על כך שאין חובות ארנונה על הדירה בעלות של 80 ₪
- רשם משכונות – על מנת לרשום את הנכס ולמשכן אותו בבנק, יש לשלם 300 ₪ על התהליך.
- ייפוי כוח נוטריוני- מעניק לבנק את הזכות לבצע בשמכם שינויים ברישום הנכס, העלות היא 270 ₪.
- ייעוץ משכנתא – במידה ובחרתם שיועץ משכנתאות מנוסה ילווה אתכם בתהליך, העלויות נעות סביב 7,000 ₪ לליווי מלא.
- תיווך – במידה והיה מעורב מתווך בעסקה, העמלה המקובלת נעה בין 1.5%-2% משווי העסקה
אלה ההוצאות הנוספות שיהיו לכם בקניית הדירה, כמובן שניתן להוסיף גם הוצאות ריהוט במידה ואתם קונים, עיצוב פנים במידה ואתם עושים ועוד – אך כאן מדובר על העלויות הנוספות סביב המשכנתא בלבד.
אם אתם על גבול אחוזי המימון, חשוב מאוד לקחת בחשבון את ההוצאות האלו שלא תתחילו בתהליך של קניית דירה ותמצאו את עצמכם לקראת סוף התהליך מחפשים מאיפה להביא עוד כסף להשלמתו – בהצלחה!